Artsen zeggen weleens gekscherend dat ze liever een leeg parkeerterrein zien dan gevulde bedden. Natuurlijk is ziekten voorkomen beter dan ze te genezen. Maar waar begin je? Om Nederland gezond te houden moet de zorg van ziekenhuizen verder reiken dan het gebouw. Om te zorgen dat mensen straks langer gezond blijven moeten we nu zorgen dat ze een gezonder leven leiden.

 Het Erasmus MC ontwikkelde daarom samen met de gemeente Rotterdam een vernieuwend onderwijsblok. Co-assistenten lopen nu stage bij een organisatie verbonden aan de gemeente zoals de verslavingszorg. Ze leren de stad, de buurt én de bewoners kennen. En dragen zo nu al bij aan de gezondheid van Rotterdammers. Door artsen van de toekomst nu alvast kennis te laten maken met werk buiten het ziekenhuis werken we aan de gezondheid van alle Nederlanders.

Als universitair medische centra werken we aan een steeds betere gezondheid voor iedereen. Door de unieke samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en zorg.

Wij zetten ons elke dag in voor het leven van morgen.

“Voor de binding met de stad is dit een prachtig initiatief."

Lex Burdorf

Meer weten?

Onderwijsblok Huisartsgeneeskunde/Sociale Geneeskunde

Het Erasmus MC is in 2017 gestart met een vernieuwde masteropleiding Erasmusarts 2020 die artsen opleidt tot teamspeler in een interprofessioneel werkveld. Rotterdam heeft die nieuwe arts nodig om Rotterdammers te steunen bij een gezond en vitaal leven. Artsen op het terrein van de sociale geneeskunde en huisartsen zijn hierbij belangrijke partners voor de gemeente. Vanuit de visie en ambitie van Erasmus MC om toekomstige artsen meer oog te laten hebben voor preventie en de sociale omgeving van de burgers hebben Erasmus MC en de Gemeente Rotterdam de handen ineengeslagen.

In een nieuw onderwijsblok Huisartsgeneeskunde/Sociale Geneeskunde worden de coassistenten voorbereid op het werk van artsen buiten het ziekenhuis. Prof. dr. Lex Burdorf, hoogleraar Determinanten van de volksgezondheid aan het Erasmus MC: "de artsen in opleiding kunnen zo direct bijdragen aan betere gezondheid van de Rotterdamse bevolking en ze zullen veel leren over complexiteit van preventie en zorg.”

Terug naar overzicht