Om dit soort situaties te voorkomen, werken het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Haaglanden Medisch Centrum samen met andere ziekenhuizen in de regio. Door de samenwerking tussen beide medische centra is er veel meer kennis en ervaring aanwezig. Hierdoor kunnen patiënten beter en sneller geholpen worden. Kankerspecialisten, vaatchirurgen en neurologen hebben al veel ervaring opgedaan met deze nieuwe manier van werken.

Dit leidt tot slimme oplossingen, zoals in het Universitair Medisch Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC). In Leiden wordt er veel academisch onderzoek gedaan, terwijl er in Den Haag grotere patiëntenaantallen zijn. Nieuwe wetenschappelijke inzichten kunnen door het UKC zo snel in de praktijk worden toegepast. Dit leidt tot nieuwe medicijnen en behandelingen. Zo krijgen ernstig zieke patiënten de beste zorg in een vertrouwde omgeving.

Ook zijn artsen niet langer gebonden aan één ziekenhuis. Waar mogelijk wordt alle zorg op één locatie geboden. Door van locatie te wisselen, kunnen artsen patiënten dichtbij huis helpen. De arts reist naar de patiënt, in plaats van andersom.

Als universitair medische centra werken we aan een steeds betere gezondheid voor iedereen. Door de unieke samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en zorg.

Wij zetten ons elke dag in voor het leven van morgen.

“Wij maken gebruik van de nieuwste behandelingen en medicijnen. Door de samenwerking in het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag kunnen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten snel in de praktijk toepassen”

Rob Tollenaar

Meer weten?

Het Universitair Kanker Centrum Leiden – Den Haag 

Oncologische zorg is complex. Tegelijkertijd stellen maatschappelijke ontwikkelingen steeds hogere eisen aan de inrichting van deze zorg. Patiënten, huisartsen en verzekeraars rekenen niet alleen op goede oncologische zorg, maar vragen daarnaast om toegankelijke zorg met een hoog serviceniveau. Dit vereist een nieuwe manier van werken en organiseren op een andere schaalgrootte dan tot nu toe gebruikelijk.

Daarom bundelen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Haaglanden Medisch Centrum (HMC) de krachten en werken zij samen binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden – Den Haag. Het Kankercentrum richt zich in eerste instantie op darm- en borstkanker. ‘Door deze nauwe samenwerking kunnen we de zorg voor de patiënten met kanker in de Leids-Haagse regio naar een hoger niveau tillen en toegankelijker maken’, zegt prof. dr. Rob Tollenaar, hoogleraar Heelkunde en voorzitter van het managementteam van het UKC. 

Terug naar overzicht